«

»

Jun 03

Mat efter träningen, ja tack

Proppmätt 2012

Lika viktigt som det är med mat efter träningen är det med mat innan träningen – något jag fick erfara idag. Åt 250 gram mini-keso ihop med en banan och ett äpple på förmiddagen, och ungefär 4 timmar senare var jag på Sportlife, riktigt taggad för ett ben-pass. Hade inte förväntat mig att det skulle ta sådan tid innan jag var på  Sportlife, men jag tog en koffeintablett och en PWO och tänkte att allt är frid och fröjd…

Tji fick jag. Värmde upp på trappmaskinen, körde benböj med lägre vikter än normalt och efter benböjen gick jag direkt på utfallen – fortfarande i smith-maskinen. Jag kände att energin inte var på topp direkt, jag var pigg men skakig och orkeslös. När jag körde de sista repsen av utfallen så fick jag något blodsockerfall så jag är glad över att jag var i smith:en så det bara var att haka fast stången.

Fick köpa mig en swebar och bara ta igen mig ca 10 minuter. Tänkte jag skulle skitit i allt och gett upp MEN jag tog mig i kragen, värmde upp på trappmaskinen igen och kunde fullfölja mitt benpass. Blev inte lika intensivt som det brukar vara men det blev ändå bra.

Tog en proteinshake och handlade på vägen hem, sedan fixade jag middag bestående av en massa sallad, avocado, grillad kyckling och egenkryddad lätt-kesella.

Ni vet väl att man har 30 min på sig efter träningen att äta något för att kroppen ska återhämta sig så fort som möjligt? En banan eller proteinshake fungerar ypperligt, sedan kan man åka hem och laga mat i lugn och ro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>