«

»

Jan 25

Fysiken på Kaserntorget, Göteborg

Fysiken, Kaserntorget

Strax efter klockan 18 galopperade jag nedför trapporna från jobbet och mötte upp Egge för ett träningspass på Fysiken i Göteborg. Förväntningarna var låga, och helst hade jag väl stannat i cafét som låg på vägen upp till gymmet med tanke på att det luktade nybakade bullar. Men vi tog oss i våra kragar och hittade ganska lätt in till receptionen. Blev bemött av en jättetrevlig tjej bakom disken som tog emot våra fribiljetter och jag fick ett plastkort i utbyte mot mitt körkort under tiden, för att få tillgång till omklädningsrummet och gymsalen. Det tycker jag var en mycket bra grej, det tyder ju på att de jobbar mycket för säkerhet.

Jag måste erkänna att jag är väldigt imponerad, detta var verkligen ett gym som föll mig i smaken. Det var en enda jättestor lokal, hur högt i tak som helst, med pampiga lampor som gjorde att man såg brunare ut (!!) och ett ljus där man slapp kisa. Dessutom var det fullt med ungdomar, troligen hör detta ihop med att det är studentägt.

Det fanns gott om gymutrustning och de flesta var ifrån märket Cybex, som jag är van vid vilket gjorde min gymupplevelse väldigt mycket bättre. Här kunde man också välja kanal på TV om man körde cardio, tummen upp! Allting kändes väldigt fräscht, gymutrustningen hade fräscha säten och inget var direkt slitet. Även omklädningsrummet var fräscht.

Ska man se till det negativa så tycker jag att det var för litet, men ändå fanns allt jag behöver i stort sett (kunde varit lite mer utrymme vid fria vikter, samt större utrymme för t.ex magövningar med pilatesboll och liknande). Även omklädningsrummet kunde varit större och ett ganska stort minus var att på dörrarna till omklädningsrummet satt lappar där det stod att både manlig och kvinnlig personal kan förekomma i omklädningsrummet och det känns för mig inte helt okej.

Men Fysiken Kaserntorget får absolut godkänt och detta är ett gym jag verkligen skulle kunna tänka mig att byta till om jag flyttar till Göteborg. Just nu har de Öppet hus och specialerbjudande, så ta och titta in på deras hemsida!

 

1 ping

  1. Gymtest: Fysiken Kaserntorget | FelixJ

    […] Gymtestet fortsätter och Jennifer har nu besökt Fysiken på kaserntorget och hela hennes utvärdering finns som vanligt på henne blogg. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>