«

»

Apr 02

Fettprocent: Killar vs Tjejer

Vi alla har olika fettprocent och den är tämligen inte lätt att mäta. Jag själv har en Tanita Scanner som skickar ut signaler genom fötter och händer och på så vis mäter fett- och vattenprocent, muskelmassa, benmassa, ditt viscerala fett och lite annat smått och gott, men det finns även andra sätt att mäta fettprocenten och den är genom en kalipermätare. Anyway, skit i sätten vi mäter dem, här är hur de olika procentenheterna skiljer sig från män och kvinnor:

Fett i procent

Sedan får man inte glömma bort att vi alla ser olika ut – någon kanske har största andelen fett på höfterna, någon runt magen och några (på tok för många) verkar ha allt sitt fett i huvudet.

Bilden ovan är som synes tecknad, så här kommer en som kanske ger en tydligare bild:

Fett i procent

Man ser att det skiljer otroligt mycket på tjejer och killars kroppar, utan tvekan. Det är om inte annat en intressant mätning och jag tycker den säger mer än vad vågen gör som bara visar dina kilon. Du kan väga lika mycket/lite som någon annan som är lika lång som dig själv, men se mycket smalare/tjockare ut beroende på hur mycket fett eller muskler du faktiskt har. Kom ihåg att muskler är mycket mer kompakt och tyngre än vad fett är:

Fett vs muskler

Fett vs muskler

Det viktigaste är trots allt hur du tycker att du ser ut! Är du missnöjd – gör något åt det! Är du nöjd – fine! Var stolt och tycker någon något du faktiskt inte håller med så be dem hålla käften. Thats it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>