«

»

Mar 14

Gentestet

Kommer självklart att fortsätta blogga om gentestet jag och syrran ska genomgå, precis som jag började göra i den gamla bloggen. Och nu på torsdag ska jag och Singen ner till Sahlgrenska på ett möte om detta, dock är det inget som ännu rör mig och syrran utan jag ska bara åka med som stöd. Eller ja, om sanningen ska fram så vågar inte Singen köra själv i GBG, så jag åker med som chaufför OCH stöd, såklart. Ska bli intressant också, se vad de säger.

För er nya läsare som inte vet vad ett gentest är för något, så är det ett test som visar om jag och syrran bär på den ärftliga genen som gör att man lättare för bröstcancer. Både mamma, moster och mormor har nämligen haft bröstcancer, visst kan det vara slumpen men det verkar ganska troligt att det är ärftligt. Så vi ska ta reda på detta, och visar det sig att vi faktiskt har den genen får vi ta bort brösten och sätta dit silikonbröst istället. Någonting jag inte vill göra egentligen, jag är nöjd med mina men hellre fejktuttar än cancer – helt klart. Jag kommer att blogga om alla möten och tester vi går igenom, så ni kommer kunna följa hela resan här.

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Elin

  hej!
  vilket sammanträffande, läste om dig i ats blogg och såg det där om gentest. jag och min syster går ignonom samma sak just nu ohch inväntar svar, får besked nästa vecka, om vi bär på genen.

  Tycker man känner sig lite som en tickande bomb :)

 2. Jennifer Tiderman

  Är det så? Hur länge har testet pågått? Jag hade varit jättenervös om jag var du, men det antar jag att du är också, hehe! Kul att du hittat till min blogg!

 3. Elin

  Haha, vilken fin bild man fick illustrerad för sig här. Jag är ju riktigt snygg på den. Jo jag är rätt nervös, men på något sätt har jag ställt in mig på att den redan är ärftlig. Typ mamma, mormor, mormors syster. Osv. Känns rätt .. olustigt slumpartat annars :S Men vem vet. Testet har nog hållt på några månder, minns inte riktigt exakt när men det har tagit en himmla tid iallafall! Men det visar väl sig… usch! Operation? Blä!! När får ni veta ?

  :)

 4. Jennifer Tiderman

  Hehe, visst är den söt. okej, ja, det har jag också gjort, för då blir det förhoppningsvis inte riktigt lika tungt när svaret kommer om det visar sig att man har det, och har man inte genen så blir man väl överlycklig :D Hehe! Okej.. :) Ja, som sagt så är det i starten än så länge, mamma har precis skickat in papperna och blivit kallad till ett möte om detta på torsdag, så då ska vi ner och få lite mer information!

 5. Elin

  Härligt :) Är din mamma frisk nu? Min mamma fick bröstcancer förra året, men den hade inte spridit sig längre än till lymfkörtlarna som tur var. Fast man friskförklarar ju inte fören om 7 år eller nåt, men mår hon bra? :) På rätt väg?

  Okej! Jaa ställ in dig på att det kommer ta sin lilla tid, jag hade glömt av att vi ens skulle få något svar, haha. Men eftersom dom måste kartlägga en hel generations gener för att förstå om de är ärftligt eller får man väl ge dom lite cred och låta det ta tid för de jobbet :D

 6. Jennifer Tiderman

  Mamma är frisk men inte friskförklarad… Mammas hade inte helelr spridit sig längre än så, Hon mår bra och jobbar heltid o allt nu! Känns så bra.. :D Hehe!
  Ja, jag ska göra det.. :) ska bli intressant imorgon coh se vad de säger. :) Skönt att prata med någon som går igenom samma sak faktiskt… :)

 7. Elin

  Ja :) faktiskt. Det är ju inte direkt så att varannan man känner gör det. Även om bröstcancer blir vanliga hör väl den ärftliga sorten till det mer ovanliga. eller så kanske man bara vet mindre om det :)

  Jaja, vi får hoppas att vi båda två får behålla pattarna som dom ser ut. Haha. Hur gick det idag?

 8. Taisha Neja

  Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking you feeds also, Thanks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>