«

»

Jan 28

Sportlife i Alingsås

Nu är det ju så att jag känner till Sportlife Alingsås eftersom det är där jag har hållit hus de senaste 1,5 året. Men jag ska försöka vara så opartisk jag bara kan. 

Sportlife Alingsås

Sportlife har en väldigt stor anläggning i Alingsås fördelat på två våningar och flera salar för gruppträning, spinning och indoorwalking. När jag var där idag möttes jag av en trevlig personal och lite pepp inför träningspasset som jag skulle deltaga i: Teknikpass i Body pump. De två kvinnliga instruktörerna har specialutbildat sig på just tekniken i Body pump eftersom den är så viktig, så det gjorde ju att jag inte kunde låta bli.

Jag började med 30 minuter på en av deras nya Crosstrainer från Cybex (med inbyggd fläkt!!) och sedan gav jag mig på teknikpasset, som inte blev på två timmar utan två och en halvtimme, dock utgick det riktiga body pump-passet eftersom det drog ut på tiden.

Det blev ett väldigt informationsrikt pass med mycket att tänka på. Jag avslutade med 20 minuter i deras solarie, så jag gick därifrån nöjd.

Något Sportlife Alingsås ska ha cred för är deras stora lokaler och att det finns något för alla, trevlig personal och relativt vettiga priser.

Schema

De är också ett av de få gym jag sett som har lite färg och text på väggarna, t.ex ”Run for life” vid cardio-maskinerna m.m. De har även väldigt många gruppträningspass per dag. Att de sedan har en expressanläggning som är öppen 5-23 varje dag, dock inte alltid obemannad, gör ju inte saken sämre.

För att se det negativa så tycker jag att de har alldeles för ”tråkiga” gruppträningspass, de har basutbudet och det är sällan det dyker upp något nytt, och när det väl gör det är det ett tag efter att andra gym redan implementerat passen. Och i den stora salen där ofta Zumba och Body pump hålls, finns det alldeles för lite speglar. Jag vill kunna se mig från alla vinklar, och inte bara framifrån.

De skulle nog också behöva se över sin cardioutrustning, alltså löpbanden och crosstrainer. Nu har de ju fått tre nya crosstrainer och 6 nya löpband, men tycker allt att de kunde bytt ut lite mer.

Efter att ha en del olika gym att jämföra med måste jag säga att Sportlife Alingsås håller hög standard.

1 ping

  1. Gymtest: Sportlife Alingsås | FelixJ

    […] Electrolux gamla lokaler ligger Alingsås största gym Sportlife E-lux. Jennifer har nu försökt göra en objektiv bedömning av hennes […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>