«

»

Jan 24

Sats på Kungsgatan, Göteborg

Som den träningsnörd jag är styrde jag kosan mot inget mindre gym än Sats på Kungsgatan i Göteborg. Förväntningarna var höga och jag hade nog väntat mig ett gym i toppklass.

Jag blev tyvärr besviken. Nu har jag ju mestadels bara Sportlife Alingsås att jämföra med, men mer komma skall. Mitt första intryck av Sats var när jag och en kollega var där på lunchen för att lösa en gratis-vecka till mig, personalen var väldigt trevlig och tillmötesgående (om än lite väl mycket ”sälj”) och det såg fräscht ut. Därav höjdes förväntningarna ännu mer.

Samma tjej som skrev in mig på lunchen tog också emot mig vid 17:30 och visade mig runt i lokalerna. Det ska de ha mycket cred för, jag hade inte haft en chans där inne annars ;)

Hur som helst, dravel dravel, det som jag tyckte var ett stort plus för Sats var deras väldigt trevliga personal – och vad många dem var! Man såg PT´s och personal nästan hela tiden, kändes som att det var fler personal än besökare. Fick även väldigt trevligt bemötande (trots min Sportlife-väska) när jag skulle gå hem och behövde någon återhämtning.

Det som var mindre bra som jag kan komma på rent spontant är;

  • Många av maskinerna i gymmet kändes väldigt gamla och utslitna
  • Fanns för få cardio-maskiner (Crosstrainer, band m.m.), bildades kö i stort sett (dessutom hade de ingen tv!)
  • Toaletterna (papper och liknande fanns, men utnötta dörrkarmar och sånt där som är så estetiskt oskönt)
  • Strålen i duschen var så klen att jag knappt kunde skölja ur schampot.
  • Dåligt med rengöring av maskinerna (fanns t.ex inte papperskorgar vid pappersdukarna)

Nä, jag hade definitivt förväntat mig mer än så. Men det var kul att testa, och som sagt, personalen var det stora plusset! Vad har ni för erfarenheter av Sats?

Imorgon ska jag testa Fysiken. Målet är ju att testa så många olika gym detta året som jag kan… :)

1 ping

  1. Gymtest: SATS Kungsgatan | FelixJ

    […] första besök blev på SATS Kungsgatan och hela hennes reflektion kan du läsa om i hennes blogg. Här kommer dock en liten […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>