«

»

Sep 08

Sahlgrenska kl 9:30

Nervös!

Nervös!

Kl 9:30 idag ska jag och Singen infinna oss på Sahlgrenska i Göteborg. Innan sommaren, eller ja, det var väl i slutet av vintern vi var där senast och tog lite blodprover på Singen. Dessa provsvaren (förmodar jag) har nu kommit och vi ska få besked om vad de visade. Var ett ganska kort möte som var inbokad, dock med överläkare och massa andra inblandade, så jag har absolut ingenting aning om vad de kommer att säga.

Blodproverna Singen lämnade ska i alla fall visa ifall hon bär på en ärftlig bröstcancergen. Jag är fortfarande väldigt bestämd över att jag vill veta om hon har den eller inte, men jag har ingen aning om hur jag kommer reagera över svaret, vare sig det blir positivt eller negativt.

Visst vore det helt underbart om hon inte bär på den, men är det verkligen slumpen att både mamma, mormor och moster har haft bröstcancer? Visar det sig att hon har genen kan man förebygga risken att få bröstcancer i större utsträckning än om det visar sig att hon inte har den.

Och hur säkra är testen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>