«

»

Jul 01

Recept på en helt förträfflig helg

Om ni önskar eder en helg fylld med saker att minnas tillbaka på i de mörka höstdagarna som komma skall om ett par månader så ta och samla ihop de bästa personerna du vet, gör någon typ av aktivitet (t.ex. åk till Danmark över dagen), beställ soligt väder och god mat! Det är inte svårare än så.

Helgen startades dock i ett regnigt Göteborg men med god mat och trevligt sällskap på restaurang Salt & Peppar. Galet varmt och kvavt men riktigt god mat! Ingen efterrätt på stället men däremot jordgubbar, vaniljkesella och nötter samt glass (dock inte för min del!) framför Talladega Nights med underbara Will Ferrell.

På lördagen tillbringade vid 6,5 timmar till havs och 7 timmar i ett halvsoligt Danmark. Dagen avslutades med att somna stenhårt ett tag efter midnatt. DÅ var jag trött… jag som är van att sova vid 22 ;-)

Söndagen inleddes med att promenera till Ica (som hade stängt) och således fick trogna Hemköp sig ett ärofyllt besök. Inhandlade frukost och kaffe och gjorde sedan ägg-frukost framför TVn hemma. Bestämde oss sedan för att lite spontant sticka till Frölunda Torg där jag var tvungen att kolla på lite kläder. Men när jag blev avsläppt utanför min lägenhet hade jag ändå bara med mig ett ägg man lägger i vattnet när man kokar ägg samt en sugkopp som man sätter fast disktrasan i, medan sällskapet shoppade loss ordentligt och fick med sig en mycket fin klocka hem ;-)

Men jag är inte bitter – helgen har varit förträffligt bra. Och trots att jag spräckt allt vad reducerat kaloriintag någonsin heter har jag valt bort efterrätt hela tiden – trots att under buffén på båten hem igår bjöd på desserter som hette duga… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>