«

»

Feb 11

Med denna inställningen kommer man långt:

När jag vaknade i morse kände jag mig på dåligt humör. Men det var jag bara glad för, det visade ju att jag hade känslor.
Sedan tog jag barnsalva istället för tandkräm på tandborsten. Då förstod jag att även den bäste kan göra fel. Jag kände mig djupt tacksam för den insikten.
När jag öppnade kylskåpet föll mjölkpaketet ut, gick sönder, samt stänkte ned mina byxor och skor. Jag intalade mig själv att det var bra för ovanlädret. Byxorna hade jag ändå tänkt byta
Under tiden kokade frukostkaffet över. Det fick mig att komma ihåg att kaffe på tom mage är hälsovådligt.
Just som jag slagit igen ytterdörren märkte jag att jag hade glömt nycklarna. Den stunden, den sorgen, nynnade jag, och tänkte på att jag inte behövde bryta mig in förrän efter arbetet.
Att de nya byxorna fastnade i cykelkedjan och att jag körde rakt in i grannens häck spelade egentligen ingen roll. Tur att det inte var ännu dyrare byxor, mumlade jag glatt, och att det inte var grannens egen Häck, tillade jag positivt och vitsigt.
På jobbet tog jag in kaffekoppen till skrivbordet och råkade spilla det mesta på manuset till kvartalsrapporten. Det kunde ha varit tre veckors arbete, ropade jag ut i korridoren. Tur att det bara var ett fjortondagarsjobb som blev förstört! Och förresten, jag hade ändå tänkt arbeta om det.
Till lunch tog jag en råkosttallrik och bet av en tand på en liten sten. Just den tanden hade alltid varit lite sned, så nu kunde jag ju be tandläkaren dra ut den, för sådana sneda tänder kan man ju inte ha, tänkte jag och kände mig uppåt.
På hemvägen skulle jag ta ut pengar, men mitt kort försvann in i bankomaten. Nåja, dom pengarna hade jag ändå bara gjort av med, filosoferade jag lugnt och tillämpade lite avslappningsteknik.
Låssmeden kostade bara 500:- och explosionen när jag knäppte på TV-n blev inte särskilt kraftig. Nu kan jag skaffa Text-TV. Och så blir omtapetseringen äntligen av. Så Bra!!
Det är fint att Tänka Positivt, tänkte jag och kastade mig i sängen så att benen på sängen vek sig.
Annars Vet Man Ju Inte Vad Som Kunde Ha Gått Snett Idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>