«

»

Okt 21

Det finns monster på gymmen och det finns Monster…

Idag åkte jag, glad i hågen och inget ont anande om vad som komma skall, ned till Sportlife Almedal för att köra helgen andra långa och hårda träningspass. Sagt och gjort. Struttar in på gymmet vid 09:30, springer intervaller i 25 minuter och gör mig sedan beredd på att gå och köra lite squats och utfall i smith:en. För att komma till smith-maskinen måste man gå till andra änden av gymmet och liksom runt ett hörn.

Och det är nu det händer. Trots att min puls redan rusat i högsta tempo finner den en ännu högre växel och jag vet för en sekund inte var jag ska ta vägen och absolut inte vart jag ska titta. Jag är tämligen dålig på att dölja när jag får syn på något extremt och kan onekligen inte sluta glo.

På en av bänkarna sitter en, well, det må vara en kvinna för hon hade två toffsar i håret och då utgår jag från att hon är av det kvinnliga könet. Vid första anblick var jag säker på att det var självaste Quasimodo som ärade Sportlife med ett besök denna söndagen, men dessvärre var fallet inte så.

Quasimodo eller kvinnan på gymmet?

Det sorgliga är att Quasimodos hållning troligen är bättre än kvinnans. Hon var i kanske 40 årsåldern, sjukt vältränad, väldigt lite underhudsfett så man såg alla konturerna och musklerna väldigt tydligt. Det gjorde ju inte att jag kunde sluta glo… Hon hade alltså så mycket muskler på ryggen att det såg ut som en sjukdom.

Till saken hörde att hon tränade ryggen och axlar idag och lät som en häst som blir påsatt av en elefant, typ. Inte för att jag har hört hur det låter men ni kan väl föreställa er?

Tänk er denna ryggen, fast på en kvinna med två toffsar och med ändå normalt tränade ben (om än fortfarande väldigt muskulösa):

Hej Muskel Berg!

Både mina squats och mina utfall blev lidande på grund av Quasi… förlåt, denna kvinnan. Var tvungen att mysa med trappmaskinen och lite andra benövningar i en annan del av gymmet för att få min puls att återgå till det normala igen.

Anyway, denna monsterkvinna är troligen i sitt livs form och sjukt stolt över sin kropp, men jag skulle aldrig aldrig aldrig vilja se ut så. Det var faktiskt lite läskigt. Jag lovar.

För att ge er lite mer seriösa perspektiv på hur denna kvinna såg ut, tänk er detta… fast dubbla det:

Bild lånad från http://blogg.aftonbladet.se/kvinnligamuskler

Bild lånad från http://blogg.aftonbladet.se/kvinnligamuskler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>