«

»

Jun 01

Aftonbladet i ett nötskal

Det har väl inte undgått någon att vi upplever en otrolig hets kring att se bra ut. Idealet som media satt är ju att kvinnan ska vara otroligt smal (det räcker att vara smal, muskler är tydligen inget krav), brunbränd och ett kritvitt leende. Mannen ska vara lång, bredaxlad och ha ett sjuhelvetes sex-pack.

Idealen är varken nyttiga för någon av dem, speciellt inte med tanke på att alla de bilder vi blir matade med nästan var vi än är föreställer photoshoppade män och kvinnor. Det är ytterst sällan vi ser hur människokroppen VERKLIGEN ser ut.

Aftonbladet är ju en av de största nättidningarna vi har, och även här blir vi matade med artiklar som ”Få sexpack innan midsommar”, ”såhär lätt får du rutmage”, ”hitta bikiniformen innan sommaren”. De får de att låta så enkelt, precis som att det är en småsak att bli vältränad.

Det är det inte. Det krävs otrolig disciplin, mycket styrketräning ihop med kondition och givetvis bra kost och bra sömnvanor. Annars orkar man inte i längden och kroppen kommer att kollapsa.

Om man tittar på de vältränade männen och kvinnorna på gymmen, så ser de knappast ut som de gör efter att ha intagit alkohol ett par eller flera dagar i veckan, äter vad de vill, tränar några gånger i veckan och sover oregelbundet, men det är ungefär det som Aftonbladet vill att vi ska tro.

Det känns lite som ett hån mot de vältränade som sliter som djur på gymmet och i löparspåret för att få den kropp de vill ha. Sen finns det givetvis undantag, vissa har ju mycket lättare än andra att skaffa sig ett sexpack och definierade muskler, medan andra får slita som djur.

Men kom ihåg, STRONG IS THE NEW SKINNY!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>